BelgiumHiking

Belgium Hiking

By 24 June 2009 November 7th, 2019 One Comment

Need more information in english: marlaine@home.nl

Korte wandelpaden:
Laarne (omgeving Gent): het Reigerpad en het Ridderpad

Het Reigerpad (vanaf 1988) slingert tussen de Kalkense Meersen door. Moerassige hooivelden en weilanden, beken, sloten en grachten (tenslotte uitkomend in de Schelde). Hooimeersen, wilgenstanden, poelen, sloten, de oude Scheldebedding, moerasbossen, stuifduinen.

Het Ridderpad (vanaf 1987). Centraal staat het kasteel van Laarne. Moeras van de Damvallei, elzenbroekbosjes, heide.

Middagje met de kinderen

Vanuit Hockay (tussen Spa en Stavelot): Grande Randonnée (rood-wit) volgen richting Spa. Net buiten Hockay wordt het een rotsachtig pad -met bruggetjes- over en langs de rivier. Het pad komt uit bij een restaurant (niet altijd open, wel in -Belgische- vakanties en bij mooi weer). Terug via hetzelfde pad

Zwaarder:

La Roche en Ardenne-Nadrin (Belv. des 5 Ourthes). Ongeveer 4 uur. Redelijk zware-doch prachtige- tocht boven en onder langs de Ourthe. Halverwege een ongelooflijk steile afdaling. Vervolgens een rotspad langs de rivier. Eindigt met fikse beklimming naar het hotel/restaurant ‘Hotel de Belvédère’. Ik heb het zelf heen en terug gedaan (Nadrin – La Roche (niet langs de Ourthe) en vervolgens de bovenstaande tocht. Maar dat is wel bijzonder pittig.

Lange afstandswandelpaden:
De GR5

– Probeer naast de bekende Grandes Randonnées-routes ook eens (in de zuidelijke Ardennen) de tocht van bron naar monding van de Semois (beschreven in het gelijknamige boekje van Julien van Remoortere dat ook in Nederland te verkrijgen is). Omgeving Arlon – Bouillon.

© Ton & Polle de Maagt 1997-2011

Last updated on February 11th 2011

One Comment

Leave a Reply