HikingThe Netherlands

Floris V-Pad

By 21 June 2009 November 7th, 2019 2 Comments

FLORIS V-PAD en (link naar) GRENSLANDPAD

Het Floris V-pad: van de Oosterschelde naar de Waddenzee

Wij gebruiken het boekje ‘Wandelen door het Groene Hart van Holland. Floris V-pad’, Stichting LAW 1994 (ISBN 90-71068-21-8). Het eerste deel beschrijft de route van Bergen op Zoom tot Muiden. Bergen op Zoom ligt ook aan het Grenslandpad, het Deltapad en de GR5 naar/van Visé.

Need more information in english: marlaine@home.nl

Wij hebben gelopen:

– Januari 1998: Steenbergen – Bergen op Zoom (22 km.)Het boekje uit 1994, dat wij hebben, klopte niet meer bij het binnenkomen van Wouw. Daar bleek inmiddels een nieuwbouwwijk te liggen. Op de markt van Wouw hebben we de route weer opgepikt. Vlak voor Bergen op Zoom kruis je de GR5 vanuit Hoek van Holland. Vrijwel de hele etappe gaat over verharde wegen.

– Februari 2005: Steenbergen/Welberg – Dinteloord (17 km.) Door behulpzame buschauffeur afgezet in Welberg. Mooi gelegen Schutsluis van Bovensas. Verderop over graspad langs de Roosendaalsche en Steenbergsche Vliet. Op de Groeneweg de Rommetrom voor kinderfeesten en een kippenboerderij met scharrelkippen. Zonder boekje valt deze etappe niet te lopen want de route is onderweg erg slecht aangegeven.

– Juni 2009: (Station Dordrecht-Zuid, 3km =>) Sterrenburg (Zanddijk) – Baanhoekbrug (17 km) (=> Station Sliedrecht, 3 km) Op de kruising Zanddijk – Wieldrechtse Zeedijk: Bed and Breakfast De Berkenhof. Richting Dordtse Biesbosch. Het Natuurpad Hollandse Biesbosch nogal modderig, daarom voor het grootste gedeelte het fietspad langs de Nieuwe Merwede gevolgd. Na de Kop van ‘t Land over de Zeedijk richting Sliedrecht. Volgens boekje zou het vanaf de spoorbrug bij Sliedrecht nog 1 km. naar het station zijn maar dat bleken er zeker 3.

– December 2004: Breukelen – Woerden (17,5 km.) Bij station Breukelen de grote ‘Chinese Van der Valk’ die je ook rijdend op de weg Utrecht – Amsterdam ziet liggen. Mooi plaatsje Kockengen en de hele dag veel water, weiland en weidevogels. Op het voetpad langs de Oude Rijn uitgerust op twee stenen paaltjes voor het hek van een groot huis. Ontmoeting met de eigenaar op racefiets die ons vertelde dat daar vaker wandelaars en fietsers op zaten: “om die reden had hij de paaltjes daar ook geplaatst”. Op het eind in Woerden lang stuk langs het water naar het station.

– Juni 1998: Kortenhoef-Muiden (22.5 km). Althans dat was de bedoeling. In het buurtschap Uitermeer hebben we slecht opgelet blijkbaar en zijn verder gelopen langs de Vecht. Zo kwamen we uiteindelijk in Weesp uit. Het stuk na Kortenhoef langs de Ankeveense Plassen is heel mooi en de Dammerkade is zeker een omweg waard. Op 5 april 1999 gezien waar we fout zijn gelopen en alsnog het stuk van Uitermeer naar Muiden gelopen. Tussen Uitermeer en Muiderberg veel herten, mooi stuk langs het water van Muiderberg naar Muiden. Eindelijk Pampus gezien.

© Ton & Polle de Maagt 1997-2011

Last updated on the 21st of November 2011

2 Comments

Leave a Reply